RedEngel Alarmsystemen uit Glimmen geeft een veilig gevoel

Eigenaar RedEngel Alarmsystemen, Harald Leffers. Foto: RedEngel Alarmsystemen

Innovatie is Harald Leffers, eigenaar RedEngel Alarmsystemen, op het lijf geschreven. Nadat Leffers vier jaar geleden zijn softwarebedrijf met succes verkocht, maakte de ondernemer zich met de verkoop en installatie van alarmsystemen klaar voor een nieuw avontuur.

„Het begon bij toeval als hobby”, legt Leffers uit. „In de zoektocht naar een eenvoudig en betaalbaar alarmsysteem voor mijn woonboot in het centrum van Groningen zag ik op den duur door de bomen het bos niet meer. Het ene systeem was veel te duur en het andere veel te ingewikkeld. Totdat ik een alarmsysteem vond dat aan bijna al mijn eisen voldeed. Het systeem werkt bewust niet op het internet, maar op het vertrouwde GSM (telefoon) netwerk.”

Om de laatste puntjes op de i te zetten, reisde Leffers af naar de fabrikant in China om samen het systeem te vervolmaken voor de Nederlandse markt. Leffers: „RedEngel gebruikt kwalitatief betere elektronische onderdelen dan de onderdelen die in de originele Chinese producten worden gebruikt. Daardoor is onder andere het ontvangst en GSM signaal veel beter geworden.”

Een veilig gevoel

,,Het resultaat is dat onze klanten een mooi, modern en kwalitatief hoogstaand systeem aanschaffen. Het instellen is kinderlijk eenvoudig en geschikt voor diverse toepassingen; (woon)boot, camper, recreatiehuis en alleenwonende senioren. Voor de laatste categorie is een alarmsysteem beschikbaar die als extra een zogenaamde ‘RedEngel bewaarder’ functie heeft. Mocht er op een vooraf ingestelde tijd geen activiteit worden waargenomen in de thuissituatie, dan slaat het systeem direct alarm en ontvangen de naasten direct een sms bericht”, licht Leffers toe.

Nieuwsgierig wat RedEngel Alarmsystemen voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op www.redengel.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad