Vespers in de Dorpskerk van Haren over geloof, hoop en liefde

De Dorpskerk van Haren. Foto: Wikimedia Commons

In de Dorpskerk van Haren vinden in oktober, november en december drie vespers plaats over geloof, hoop en liefde

Geloof, hoop en liefde. Het zijn woorden die vanouds in de kerk thuis horen, maar die ook in de wereld erom heen betekenis hebben gekregen. De symbolen die die woorden vertegenwoordigen vind je aan halskettinkjes, op armen getatoeëerd en als emoticons in appjes.

Het wordt tijd dat we eens luisteren naar hoe in andere sferen dan die van de kerk geloof, hoop en liefde belangrijk zijn. In een reeks van drie vespers wordt ieder woord belicht: geloof vanuit de politiek, hoop vanuit de medische zorg, liefde vanuit de dichterskunst.

Sprekers

25 oktober ‘geloof’ met dorpswethouder Philip Broeksma, 15 november ‘hoop’ met huisarts Mischa Hardiek en 13 december ‘liefde’ met dichter en theoloog Reinier Kleijer. De gastspreker zorgt voor de overdenking van ongeveer 10 minuten.

In iedere vesper is Jan-Arjen Mondria de organist. Hij speelt vanwege het 250 jarig jubileum van het Hinszorgel muziek van tijdgenoten van Antonie Hinsz. Ds. Rudolf Oosterdijk is steeds de liturg.

Aanvang vespers 17.00 uur tot 17.50 uur.

Opgave noodzakelijk

Vanwege de coronamaatregelen is opgave vooraf noodzakelijk via: aanmelden@dorpskerkharen.nl. Graag als onderwerp ‘vesper’ met de datum van de vesper die uw wilt bezoeken aangeven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad