Lotus de Vries en Martijn Willers schitteren tijdens dorpskerkconcert in Haren

Lotus de Vries. Foto: Stichting Dorpskerkconcerten Haren

Lotus de Vries op altviool en Martijn Willers op piano gaven zondag 22 november tweemaal een concert in de Dorpskerk.

Uitgevoerd werden een aantal liederen van Franz Schubert, gere-arrangeerd voor altviool. De dertien liederen, nu bekend als Schwanengesang, kregen deze naam van hun uitgever Tobias Haslinger, omdat hij ze als Schuberts muzikale testament aan de wereld wilde verkopen. Er volgden Marchenbilder, enkele karakter stukken van Robert Schumann opgedragen aan de Duitse violist Wilhelm von Wasielewski. Tenslotte vier werken van Darius Milhaud, Quatre Visages.

Lotus de Vries

Lotus de Vries is een getalenteerd altvioliste. Na een succesvolle bacheloropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen volgt zij thans haar masteropleiding bij Tabea Zimmermann aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn. Lotus was prijswinnaar op het Peter de Grote Festival en was vorig jaar met pianist Martijn Willers te horen in Podium Witteman.

Martijn Willers

Martijn Willers studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zijn hart ligt bij de kamermuziek. Met Joris van den Berg (cellist) vormt Martijn een succesvol duo. Martijn is als repetitor verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam, als docent aan het Peter de Grote Festival in Groningen en aan de internationale masterclass in Apeldoorn.

Lotus kan zeer romantisch en virtuoos zingen op de altviool en zij werd prachtig en begeleid door Martijn, die opviel door zijn vederlichte toucher en warme klankkleuren. Martijn is binnenkort weer te beluisteren in Beetsterzwaag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad