Zangeres CYNN timmert aan de weg in het noorden: krachtige one-woman act uit Haren

Singer-songwriter CYNN. Foto: Anne-Fleur Harms

Met haar innemende sound heeft singer-songwriter CYNN (Cynthia Weiss) uit Haren al aardig aan de weg getimmerd in het noorden.

Festivals, kroegen en ook ESNS maakten kennis met deze one-woman-act die in haar eentje met krachtige down-tempo pop songs het publiek meevoert. Cynthia treedt alleen op, onder de naam CYNN. “Ik sta in mijn eentje op het podium met al mijn gear.”

In december 2019 is CYNN samen met haar partner vanuit het centrum van Groningen naar Haren. CYNN: „Het bevalt hier goed. Het is heerlijk rustig in vergelijking met de binnenstad”.

Onzekerheden

Haar nieuwe EP zou eerst in mei uitkomen maar het coronavirus gooide roet in het eten. Hoe is het met CYNN gegaan sindsdien? „Ik heb even tijd genomen voor mijzelf en mijn familie. Maar ik ben vooral druk bezig geweest achter de schermen werkend aan mijn eigen muziek”, zegt CYNN.

De vooruitzichten van het culturele seizoen brachten veel onzekerheden voor haar mee. Gelukkig liggen er voor deze Harense zangers weer nieuwe boekingen in het verschiet. CYNN: „Ik heb in augustus meteen een telefoontje gedaan en mijn release datum bevestigd in de Lola in Groningen. Ik had van te voren geen verwachtingen en was daarom ook extra verbaasd toen alle plekken al vergeven waren voor deze dag. Vervolgens ook nog de mogelijkheid gekregen om een tweede release datum te prikken. Te gek!”

Release shows

Op vrijdag 25 september presenteert CYNN haar EP genaamd ‘Clarified’ in de Lola in Groningen. De lola is een café/podiumzaal met een knusse sfeer waar opkomende, underground en andere locale acts kunnen optreden. Er is een extra release show bij gekomen op donderdag 24 september. Er zijn nog een paar plekjes te reserveren via het event op Facebook.

CYNN presenteert ze haar EP genaamd ‘Clarified’ voor een handjevol mensen, waar je met eigen ogen kunt aanschouwen hoe deze sferische composities tot leven komen. „Naast de singles Not Forever en Insomnia hoor je nummers die gaan over emotionele struggles die klinken als een versmelting van Daughter en The XX”, zegt CYNN.

CYNN laat weten er „mega” naar uit te kijken om weer op het podium te staan. „Het is alweer een tijdje geleden dat ik op een podium heb gestaan en live voor publiek heb gespeeld. Ik ben heel erg blij dat het weer kan en heb er super veel zin in!”, laat ze weten.

Dromen

„Mijn droom is dat ik het fulltime kan gaan doen en er een leuke boterham aan kan overhouden. Daarnaast dat ik met hetzelfde plezier als dat ik nu ervaar, nog heel lang mag optreden, nummers kan schrijven en uitbrengen en hiermee veel mensen mag bereiken”, zegt CYNN.

Check de Facebookpagina van CYNN voor het evenement: https://www.facebook.com/cynnmusic of reserveer rechtstreeks een plekje via het event: https://www.facebook.com/events/956116318232067/ .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad