Zonneweide Glimmen start grondwerkzaamheden en haalt in een week een half miljoen euro op

Grondwerkzaamheden Zonneweide Glimmen. Foto: Energie Coöperatie Zonneweide Glimmen

De grondwerkzaamheden voor de zonneweide Glimmen zijn begonnen. Ufkes Greentec uit Drachten heeft onder regie van Landschapsbeheer Groningen een aantal dunne bomen verwijderd en versnipperd.

De houtsnippers gaat Energie Coöperatie Zonneweide Glimmen later toepassen in houtwallen e.d.. De stobben (wortels e.d.) zijn uit de grond gefreesd. Binnenkort begint loonbedrijf Elema uit Onnen met grondwerkzaamheden, zoals het graven van waterpartijen en het aanbrengen van glooiingen. In een later stadium wordt de beplanting aangebracht en wordt de grond ingezaaid.

Een half miljoen euro

Daarnaast zijn de overeenkomsten naar de deelnemers gezonden. Binnen een week stond er meer dan een half miljoen euro op de bankrekening van de Energie Coöperatie Zonneweide Glimmen. Binnenkort verwachten ze opdracht te geven aan een bedrijf dat de zonneweide gaat realiseren. Met het banksaldo kunnen ze een aanbetaling doen. De totale kosten van de zonneweide worden geraamd op 1,3 miljoen euro. Daarom is ook een aanvraag ingediend voor een lening bij het Fonds Nieuwe Doen.

Nog 1000 panelen beschikbaar

Er zijn nog ongeveer 1000 panelen beschikbaar. Het verzorgingsgebied loopt van Glimmen, Haren, Groningen-Zuid, Peize, Eelde, Vries, Midlaren, Kropswolde tot Westerbroek. Een paneel kost € 250,- en verdient zich in 8 jaar terug.

Zie voor meer informatie www.zonneweideglimmen.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad