‘Gooi gewoon alles weer open.’ Meerderheid DVHN-lezers vindt dat winkels en horeca weer open moeten. ‘Maar ook de musea!’

Bezoekers in het Groninger Museum, 2018 Foto: Corné Sparidaens

“De rek is eruit, dus gooi gewoon alles weer open.” “Economisch, lichamelijk en geestelijk worden de gevolgen van de lockdown veel te groot.” En: “Zo langzamerhand worden ook andere zaken dan coronamaatregelen essentieel.”

Zo reageren veel DVHN-lezers op de Stelling van de dag: Het is tijd dat de middenstand en de horeca de deuren weer kunnen openen. 75,3 procent van de stemmers is het hiermee eens. Sommigen nemen alvast een voorschot op de persconferentie van vanavond.

De minister-president zelf

“We hebben uitzicht nodig,” reageert iemand, op een manier die doet denken aan de minister-president zelf. “Restaurants kunnen zich prima aan regels houden. En het is niet alleen belangrijk dat je haar maar goed zit, er zijn ook andere contactberoepen die minstens zo belangrijk zijn.”

Tegenstander van de heropening van winkels en horeca vrezen ‘overhaaste stappen’. “Mensen zijn geneigd om dan steeds verdere grenzen op te zoeken,” reageert iemand. “We moeten wachten tot het overgrote deel van de bevolking is gevaccineerd,” vindt iemand anders.

Minder vet op de botten

“Waarom wordt de culturele sector niet in de stelling genoemd?” vraagt iemand zich af. “Die sector ligt al behoorlijk wat langer stil en musea hebben door de kaalslag in de afgelopen decennia een stuk minder vet op de botten. Als winkels en horeca weer open gaan, dan ook de musea!”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
menu