Portret Herman Sandman

Column Herman Sandman: Gewoon luisteren

Portret Herman Sandman Foto: Marcel Jurian de Jong

Wij, collega’s en ik, werken vandaag vanuit huis. Niet omdat we in paniek zijn, maar als het advies luidt om dat zoveel mogelijk te doen, van overheid, specialisten, werkgever, dan is het wellicht verstandig daar gehoor aan te geven.

Al blijft het lastig. Misschien is het overdreven wat we afspreken, misschien niet, ik weet dat gewoon niet.

Het advies zoveel mogelijk thuis te blijven om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, klinkt in ieder geval wel logisch. Al lees ik ook dat de helft van Nederland het hoe dan ook krijgt.

Ik heb overigens gemakkelijk praten, in tegenstelling tot specialist, verpleegkundige, timmerman, schoonmaker of automonteur, want ik kan thuis werken. Ons systeem is zo ingericht dat we vanaf de keukentafel krant plus internetsite kunnen vullen.

Het maakt voor mij ook niet uit of ik in pyjama zit te tikken of in een kantoortuin, voor iemand anders maakt dat misschien wel uit.

Wat is blijven hangen is Mark van der Kuil, hoofd intensive care van een ziekenhuis in Uden, die in de Volkskrant pleit voor nog strengere maatregelen:

‘Al die mensen die nu nog naar het café gaan, moeten beseffen dat ik ze straks wellicht moet vertellen dat ik hun vader niet meer kan opnemen’.

Ik weet niet zo goed wat corona is, of een pandemie, maar er zijn mensen die het wel weten. Wij vinden graag van alles, soms moeten we gewoon even luisteren naar mensen die ergens verstand van hebben.

menu