Een buurvrouw was er vroeg bij in de straatapp: ‘Wie van jullie heeft dit in onze brievenbus gedaan?’ Ik ging uit van een dooie egel of zo, maar het bleek een pamflet. Ik rennen naar de brievenbus en inderdaad. De kop: ‘Wilt U de rest van Uw leven in angst blijven leven, door de bangmakerij van de overheid.’

Het epistel bleek verspreid zonder dat een eindredactie er nog even naar had gekeken, maar ik las wel nieuws: ‘Nederland behoort tot één van de meest gecensureerde landen van Europa’.

Onze vrijheid van meningsuiting loopt gevaar, onder meer door de MAINSTREAM MEDIA, ofwel MSM, waarvan negentig procent in handen is van slechts vijf personen. Waarna een lijstje volgt met bronnen die wel ‘zonder angst en vooroordeel’ informeren, zoals jensen.nl , www.foxnews.com , ‘langefrans’ en Janet Ossebaard.

Ik zag een filmpje van Frans en Ossebaard en eerlijk gezegd werd ik juist daar bang van, Jensen stelt me nog minder gerust en Fox News is de naam van de afdeling voorlichting van Trump.

Het pamflet waarschuwt dat de corona-pandemie wordt gebruikt om ons te onderdrukken en we moeten die informatie vooral delen, want

’Uw kinderen hebben ook het recht op het leven in vrijheid.’ Nou, áls er kinderen zijn die in vrijheid leven, dan zijn dat die van ons.

Bij alle buren ligt het stuk inmiddels bij het oud papier. Want de vrijheid van meningsuiting is in ons land zo goed geregeld dat je knettergek kunt zijn en onbegrijpelijke pamfletten mag verspreiden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Columns