Stelling van de dag: Goed dat er geld wordt ingezameld voor 'De Kinderen van Ruinerwold'

Gerrit Jan van D. praat in 1999 tegen zijn vier oudste kinderen. Beeld: 'De kinderen van Ruinerwold'

Er wordt een speciale stichting opgericht die via crowdfunding geld gaat inzamelen voor 'De Kinderen van Ruinerwold’. Een goed initiatief?

Door de documentaireserie De kinderen van Ruinerwold wordt steeds duidelijker hoe ernstig zij geleden hebben onder het gewelddadige bewind van hun vader, Van D., en nog steeds de gevolgen hiervan ondervinden. De serie heeft een enorme impact.

Opbouwen van hun toekomst

Om de jongste kinderen te steunen bij het opbouwen van hun toekomst, start Esther Suurmond een stichting die geld voor hen moet inzamelen. Dat maakte zij gisteren bekend in De Nieuws BV. „Sommige kinderen starten bij 0, andere bij -10,” is de toelichting van Suurmond, die al jaren bevriend is met Shin, de oudste van de Ruinerwold-kinderen.

De situatie van de Ruinerwold-kinderen is natuurlijk extreem, maar er zijn in Nederland vast meer kinderen aan te wijzen die wel een financiële steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zou de overheid misschien moeten bijspringen? En zijn de kinderen wel het meest geholpen met geld?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Opinie
Stelling van de dag