Stelling van de dag: Concert Guns N' Roses in Groningen is best 95 euro waard

Zanger Axl Rose van Guns N' Roses. De band komt juni 2022 naar Groningen. ANP

Groot nieuws voor hardrockliefhebbers: gisteren werd bekend dat Guns N’ Roses op 23 juni 2022 zal optreden in het Stadspark in Groningen. Een kaartje voor dit concert kost 95,20 euro. Veel geld voor een concert. Is dat het waard?

Het concert is een unieke kans om Guns N’ Roses te zien optreden. De band van zanger Axl Rose (59) en gitarist Slash (55) speelde in 2017 en 2018 voor het laatst in Nederland, in het Nijmeegse Goffertpark. Vorig jaar waren de wereldberoemde rockers gepland als afsluiter van Pinkpop, maar dat festival ging vanwege de coronacrisis niet door.

Groningen is in 2022 de enige plek in Nederland die Guns N’ Roses aandoet tijdens zijn Europese tour. De band neemt Grammy Award winnaar Gary Clark Jr. mee als special guest.

Drugs en onderling gekrakeel

Eind jaren tachtig en begin jaren negentig werd Guns N’ Roses wereldberoemd met hits als Sweet Child O’ Mine , Paradise City en November Rain. Later in de jaren negentig ging de band ten onder aan haar eigen succes, drugs en onderling gekrakeel.

Inmiddels is alles weer koek en ei en gaat de band - mét Axl Rose en Slash - dus zelfs weer op tournee. Het concert in Groningen wordt georganiseerd door Mojo en de gemeente Groningen. De kaartverkoop gaat vrijdag 9 april van start om 10.00 uur, via Ticketmaster. Er zijn zo’n 50.000 tickets beschikbaar.

Is een concert van Guns N’ Roses een kaartje van 95,20 euro waard?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag