Stelling van de dag: Dat tijdens corona aangeschaft hondje nu een probleempup is, is eigenaren niet aan te rekenen

Foto: EPA

Veel mensen namen tijdens de coronatijd een hond in huis. Een jaar later worden hondenscholen overspoeld met probleempups. Maar valt dit de hondenbezitters wel aan te rekenen?

De rustige coronatijd was perfect om een hond in huis te nemen. Maar een jaar later hebben veel onervaren hondenbezitters hun handen meer dan vol aan hun slecht gesocialiseerde ’coronapups’.

Met een hondje in huis kom je de coronaperiode makkelijker door, was het idee, maar puppyscholen lagen stil of hadden wachtlijsten door de drukte. Er kwam niemand thuis en baasjes waren er áltijd. Socialiseren zat er daarom niet echt in.

En nu, nu er weer meer bezoek komt, de baas weer vaker naar kantoor gaat en er weer op vakantie gegaan kan worden, beginnen de problemen.

Moeilijk zindelijk, agressief, verlatingsangst

Hondenscholen worden overspoeld met honden met gedragsproblemen: honden die uitvallen naar hardlopers en fietsers, moeilijk zindelijk te krijgen zijn, agressief zijn tegen kinderen of verlatingsangst hebben.

Hadden de kersverse hondenbezitters van tevoren beter moeten nadenken? Of valt hen, gezien de onzekere tijden en regelmatig veranderende maatregelen, eigenlijk niet zoveel te verwijten?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag