Stelling van de dag: De VAM-berg is ideaal voor de start van de Tour, de Giro of de Vuelta

Timo Roosen gaat als eerste over de finish Foto: Marcel Jurian de Jong

De VAM-berg of Col du Vam heeft zich dit weekeinde bewezen als prima parcours voor het NK wielrennen voor dames en heren. Dat smaakt naar meer. Reageer op de stelling: De VAM-berg is ideaal voor de start van de Tour, de Giro of de Vuelta

Amy Pieters ging zaterdag bij de vrouwen als winaar over de meet. Zondagmiddag was Timo Roosen bij de mannen de snelste. Wielercrack Joop Zoetemelk gaf het startsein en huldigde de kersverse Nederlandse kampioenen.

Drenthe-promotie op de VAM-berg

De wielerwedstrijden werden door tal van liefhebers op en rond de berg gevolgd. Zondagmiddag werd de strijd om de titel live op de televisie uitgezonden. Een betere Drenthe dan wel VAM-berg promotie is haast niet denkbaar.

Risico’s en kosten?

Dat smaakt naar meer. Of niet? Is de VAM-berg plus omgeving geschikt voor een start van grote internationale wielerevenementen als de Tour, de Giro of de Vuelta of wellicht het wereldkampioenschap? Of kleven er aan de organisatie van deze evenementen zulke grote risico’s en kosten dat Drenthe zich daar de vingers beter niet aan kan branden?

Reageer op de stelling: De VAM-berg is ideaal voor de start van de Tour, de Giro of de Vuelta.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag