Stelling van de dag: De coronamaatregelen om te kunnen sporten moeten sneller versoepeld worden

Niet voetballen wel shoppen? Foto: Shutterstock

De KNVB heeft een streep gezet door de Regiocup voor volwassenen. De voetbalbond doet dit omdat het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven. Hierdoor blijft er te weinig tijd over om het toernooi te houden en voor de spelers om wedstrijdfit te worden.

Ook sportscholen mogen nog niet op 11 mei open, maar waarschijnlijk pas een week later. Daarentegen zijn onlangs wel versoepelingen doorgevoerd voor het bezoek van niet-essentiële winkels en horecaterassen.

Maar sporten is toch juist gezond? Is het dan niet krom dat shoppen voor de gezelligheid wel mogelijk is, maar een potje voetbal niet? En aan je fitheid werken in de sportschool niet, maar een terrasje pakken wel?

Volgens de fitnessbranche, bij monde van directeur Ronald Wouters van brancheorganisatie NL Actief, is sporten juist een belangrijk deel van de oplossing van de coronapandemie. „Mensen kunnen dan werken aan hun vitaliteit, weerstand en gezondheid, wat heel belangrijk is. Bewegen is juist het beste.”

Wat vind jij? Reageer nu op de Stelling van de dag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag