Stelling van de dag: Het dragen van alle soorten messen zou verboden moeten zijn

Het dragen van alle soorten messen zou verboden moeten zijn. Foto: Kees van de Veen

Er zijn de laatste tijd opvallend veel steekincidenten, waarbij helaas ook mensen overlijden. Toch is het dragen van sommige messen niet verboden. Zou het dragen van alle soorten messen verboden moeten worden?

Hoogkerk rouwt om het overlijden van Dinant (14), die door messteken om het leven is gebracht in een supermarkt. Veel mensen zijn bang, en niet alleen in Hoogkerk, dat zoiets iedereen zou kunnen overkomen, overal, zomaar. Iedereen zou immers een mes op zak kunnen dragen.

Een mes op zak hebben mag namelijk gewoon, al hangt het wel af van het soort mes en de plaats waar je het bij je hebt. Een zakmes mag in de meeste gevallen wel, maar niet als je bijvoorbeeld in de kroeg, of in een voetbalstadion bent. Serieuze steekwapens, zoals stiletto’s, valmessen en vlindermessen zijn strikt verboden.

Toch vinden de laatste tijd opvallend veel ernstige steekincidenten plaats, in grote steden als Amsterdam, maar ook elders, zoals nu dus in Hoogkerk. Zijn niet alle messen potentiële steekwapens? En zou het dragen van alle messen daarom niet verboden moeten worden?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag