Uitslag Stelling van de dag: Geld inzamelen voor de Kinderen van Ruinerwold? Slechts één op de drie lezers van DVHN wil voor hun de portemonnee trekken

Gerrit Jan van D. praat in 1999 tegen zijn vier oudste kinderen. Beeld: 'De kinderen van Ruinerwold'

Extra geld inzamelen voor de kinderen van Ruinerwold? Dat vinden lezers van deze website niet nodig, zo blijkt uit de uitslag van de stelling van de dag.

Gevraagd werd of het een goed initiatief is om via crowdfunding geld in te zamelen voor de jongste kinderen uit het gezin dat voor de buitenwacht verborgen werd gehouden. Zeventig procent van de respondenten vindt het niet nodig om geld te doneren. Een minderheid van dertig procent is dat wel van plan.

Het geld zou de de jongste kinderen kunnen steunen bij het opbouwen van hun toekomst.

'Er is geen controle op besteding van het geld'

Lezers van DVHN begrijpen het initiatief maar hebben ook hun vragen ,,Het is goed dat deze kinderen worden geholpen, maar dat kan alleen als het geld ook wordt besteed aan scholing. Ik ben altijd een beetje huiverig voor dit soort inzamelingen, want er is geen controle op. Beter zou ik het vinden dat gemeenten voldoende geld krijgen van het rijk om de zorgtaken uit te kunnen voeren."

Iemand anders vraagt zich af wie bepaalt wat er nodig is voor de kinderen. ,,Daar heb ik wel vraagtekens bij. Duidelijk is dat de kinderen geholpen moeten worden."

'Verwerken van traumatische jeugd'

Een andere lezer meent dat het geld de toekomst van de kinderen een beetje zal vergemakkelijken. ,,Naast alle tijd die het verwerken van zo'n traumatische jeugd kost."

Er klinken ook andere geluiden. ,,Er heerst ook armoede bij andere kinderen en hun gezinnen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag