Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid gaat dit jaar niet op vakantie naar het buitenland. 'Door hier te blijven kunnen we de Nederlandse ondernemers steunen'

. Foto: ANP

Een meerderheid van de stemmers van de Stelling van de dag (62 procent) gaat dit jaar niet op vakantie naar het buitenland. Ze vinden het onverstandig en hebben geen zin in verplichte testen. De stelling luidde: Ik ga dit jaar weer op vakantie naar het buitenland.

De oneens-stemmers vinden het niet verstandig om dit jaar op vakantie te gaan naar het buitenland. ,,We moeten eenvoudig de rust en kalmte nemen om het virus geheel onder controle te hebben. We kunnen juist de Nederlandse ondernemers steunen door hier vakantie te vieren.”

Echt geen zin in

Een ander heeft er geen zin in met de huidige omstandigheden: ,,Testen, vaccinatiepaspoort of temperaturen, mogelijk quarantaine bij thuiskomst. Daar heb ik allemaal echt geen zin in. Bovendien is er in ons mooie Noorden genoeg om van te genieten.”

Eens-stemmers zijn er ook (38 procent). Zij gaan wel lekker weer naar het buitenland. Maar, opvallend, geen van allen met het vliegtuig: ,,Wij zijn van plan naar Oostenrijk te gaan. Fijn met eigen vervoer!”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag