Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt het niet terecht dat je hondenbelasting moet betalen voor je viervoeter. 'Alleen om extra geld binnen te halen voor de gemeente'

Foto: Pixabay

Een meerderheid van de stemmers van de Stelling van de dag vindt het niet terecht dat hondeneigenaren gemeentelijke belasting moeten betalen voor hun hond. ,,Of iedereen met een hond in Nederland moet hondenbelasting betalen of niemand.”

De oneens-stemmers (65 procent) zijn het er niet mee eens dat de hondenbelasting per gemeente anders is. ,,Of iedereen met een hond in Nederland moet hondenbelasting betalen of niemand. Het kan niet zo zijn dat het per gemeente verschilt.” Volgens de stemmers worden er geen voorzieningen getroffen voor honden: ,,Het is alleen een manier om geld op te halen voor de gemeente.”

Anderen stellen dat het oneerlijk is dat er alleen belasting is voor honden: ,,Van een kat heb ik meer overlast dan van een hond. De meeste hondeneigenaren hebben een zakje mee en hebben de hond aangelijnd. Een katteneigenaar gaat niet de rommel opruimen en de kat al helemaal niet aanlijnen.”

Hondeneigenaren zijn lui

De eens-stemmer (35 procent) vindt het terecht dat er hondenbelasting betaald wordt, maar wil dit ook voor katten: ,,Ja maar dan katten ook graag. Die geven ook overlast door gepoep in andermans tuin. En ze kunnen ook ‘s nachts veel lawaai maken. Ik zie geen verschil.”

Een ander stelt dat hondeneigenaren lui zijn: ,,Zie de kosten van de reiniging voor niet opgeruimde hondenpoep. Te veel eigenaren hebben de hond niet aan de lijn en niet onder controle. Ze zijn te lui om de hond goed op te voeden met commando’s.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag