Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid wil zich niet laten testen om te kunnen tanken of shoppen in Duitsland

Nederlandse automobilisten staan in een rij te wachten bij een pompstation in Gronau, net over de grens bij Enschede. Foto: Vincent Jannink

88 procent is het oneens met de Stelling van de dag: Ik laat me graag testen op corona om in Duitsland te kunnen tanken of boodschappen te doen. „Voor die paar euro ga ik echt de grens niet over zolang er controle is.”

Voor een deel van de oneens-stemmers is het een kwestie van een rekensom. „Bij de GGD krijg je geen testbewijs, dus moet je naar een commerciële teststraat. Je bent dus meer kwijt aan de test dan het voordeel van goedkopere benzine en boodschappen,” reageert iemand. „Bovendien vergeet iedereen dat je ook nog benzine verbruikt van je startpunt naar het benzinestation en/of in Duitsland, ook dat is van invloed op het uiteindelijke voordeel.”

Duitse arrogantie

Anderen vinden het maar ‘krom’ dat Duitsers die naar Nederland komen geen negatieve test hoeven te overleggen. Ook niet als ze in hun eigen land gaan tanken. „Nogal arrogant van de Duitsers,” schrijft iemand. „Net zo arrogant als om Nederland aan te merken als risicogebied terwijl in hun grensgebied het risico juist van Duitse zijde komt, omdat daar veel meer besmettingen zijn dan aan de Nederlandse kant van de grens.”

Er zijn ook een hoop oneens-stemmers die het sowieso een beetje onzin vinden om voor goedkopere benzine of boodschappen naar Duitsland af te reizen: „Je kan net zo goed in Nederland boodschappen doen,” reageert iemand. „Het is in deze tijd juist belangrijk om onze eigen ondernemers te steunen,” schrijft iemand anders. „Genoeg supermarkten die lage prijzen aanbieden, denk aan de Lidl en Aldi.”

Scheelt beetje te veel

De reden die eens-stemmers geven om zich wel te laten testen, om zo alsnog naar Duitsland te kunnen, is simpel: „Omdat het prijsverschil van de boodschappen en benzine groot is,” schrijft iemand. „Scheelt beetje te veel,” schrijft iemand anders.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag