Uitslag Stelling van de dag: Tiny houses in een woonwijk? Dat is geen goed idee vindt een meerderheid van de lezers van DVHN

Het tiny house naast het huis van de familie Van den Brink

Tiny Houses in een gewone woonwijk? Da's geen goed idee, vindt een meerderheid van de lezers van Dagblad van het Noorden die zaterdag reageerden op de stelling 'horen tiny houses in een normale woonwijk?'

Zestig procent van de respondenten op de stelling vindt dat tiny houses buiten gewone woonwijken horen. Een minderheid van 40 procent is van mening dat tiny houses best in een gewone woonwijk kunnen worden ingepast.

In nieuwbouwbuurt Vlonder in Dalerpeel dook er tussen de villa’s ineens een piepklein huis op: een zogenaamde tiny house. De bewoners toonden zich verbaasd. Zelf hadden ze aan allerlei welstandseisen moeten voldoen, maar deze afwijkende woning werd eenvoudig goedgekeurd door de welstandscommissie.

'Er moeten regels komen'

Of een tiny house tussen gewone huizen past, hangt af van wat voor buurt het is, reageert een lezer. ,,Wat voor woningen er staan en wat is de opzet van de woonwijk."

De lezer is niet zo enthousiast over het kleine huis in Dalerpeel. ,, Een terrein waar je een kavel kan kopen en een tiny house op kan bouwen is een beter idee maar zelfs dan moeten er regels zijn want anders gaat het te snel lijken op een woonwagenkamp."

Die gedachte heerst meer onder de lezers. ,,Deze tiny houses horen op de camping te staan", vindt iemand. ,,Het lijkt een beetje alsof er een stawagen naast je huis staat", reageert een ander. ,,Het is geen kijk naast normale huizen", vindt een lezer.

De waarde van de woningen

Een lezer vraagt zich af of de waarde van de woningen lager wordt door de aanwezigheid van een of meer tiny houses. ,,Het is een beetje de spelregels veranderen tijdens het spel, tiny house ten opzichte van bestaande woningen. Verder is vaak de kavelprijs, en daarmee de woning, van villawijken hoger juist omdat er juist alleen een bepaald type huizen staat en mag staan."

Weer een andere lezer meent dat de tiny houses de redding zijn voor de mensheid. ,,Iedereen zou in zo'n tiny house moeten wonen als we de aarde willen bewaren voor het nageslacht."

Tenslotte vraagt iemand zich af wat een normale woonwijk is. Voor de situatie in Dalerpeel geeft deze lezer als tip en goede tuin aan te leggen. En in voorkomende gevallen zou een tiny house wat verder naar achteren op de kavel geplaatst moeten worden. ,,Het komt nu veel te dominant naar voren."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag