Uitslag stelling van de dag: Een kleine meerderheid maakt zich tijdens de vakantie niet druk om een dubbeltje meer of minder

Foto ter illustratie. ANP

56 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Een dubbeltje meer of minder maakt in de vakantie niet uit. ,,We hebben zolang niets kunnen uitgeven en nu kan het weer."

Nederland stelt steeds meer Europese landen open als vakantiebestemming voor de zomer. Naast Italië, Duitsland en Oostenrijk gaan vanaf donderdag ook Luxemburg, Polen, Slowakije, Tsjechië en delen van Noorwegen op ‘geel’.

Door corona zit de vakantiespaarpot bij veel mensen voller dan ooit. Na vele maanden mag je eindelijk weer naar verschillende Europese landen op vakantie mag. Een kleine meerderheid die meedeed aan de Stelling van de dag maakt zich dan ook niet druk om een dubbeltje meer of minder. ,,Je leeft maar één keer."

,,Daar maken we ons nooit druk om als we op vakantie zijn," zegt iemand. ,,Anders kun je beter thuis blijven." Iemand anders zegt: ,,Bij het boeken kijken we wel naar de laagste prijs, maar eenmaal weg zetten we de bloemetjes buiten en kijken niet naar de prijs van bijvoorbeeld terras, attracties of musea."

Op de centen letten

Toch denken ook veel mensen er anders over: 44 procent is het niet eens met de Stelling. Zij letten liever goed op de centen. ,,Ik moet altijd op uitgaves letten. Voor een extraatje wordt gespaard, als er dan geld overblijft is dat mooi meegenomen voor het spaarpotje."

Zo reageert iemand: ,,We houden ook nu aan onze oude gewoonte vast: we eten en drinken zoals we al jaren doen, niets extravagant maar we hebben geen eigen keuken dus de plaatselijke herberg frequenteren we." Iemand anders zegt: ,,Deze stelling gaat alleen op voor mensen met een dikke portemonnee, de rest is blij dat ze op vakantie kunnen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag