Uitslag stelling van de dag: Grote meerderheid wil graag weer écht winkelen (en meteen even dat terrasje pakken)

Bij Upto Date in het centrum van Drachten wordt een klant geholpen aan de juiste maat broek. Foto: Jilmer Postma

Gewend om online te shoppen? Of toch liever weer de winkelstraat in? De DVHN-lezers willen duidelijk dat laatste. Met de stelling 'Ik kan niet wachten om weer naar een fysieke winkel te gaan' was 87 procent het namelijk eens.

Echt winkelen is een stuk gezelliger, is bij veel stemmers een argument. ,,Hoe fijn is het als je weer persoonlijk kunt worden geholpen." Ook het kunnen beoordelen van de aankoop is voor velen belangrijk. ,,Kleding moet je zien, voelen en passen."

En zoals iemand verwijst naar de inleiding van de stelling die DVHN de lezers vandaag voorlegde: "Hoe groot en groen is die plant nu werkelijk.''

Sommigen willen alleen gaan shoppen als er geen beperkingen meer gelden, zoals het maken van een afspraak. ,,Zoals het nu is, dat je een afspraak moet maken, vind ik waardeloos."

Sommigen zijn stelliger: ,,Uitsluitend als dit zonder mondkapje kan en zonder testen. Ik vind op het moment ook mijn weg naar winkels waar ik zonder welkom ben. Indien masker of testbewijs gevraagd wordt dan zie je mij bij die winkel niet meer, nooit meer."

'Wat een gezeur'

Een van de lezers ziet ook wel een voordeel dat hij of zij niet kan winkelen. ,,Wij proberen nu juist minder spullen te kopen. Fysiek winkelen leidt in veel gevallen tot onnodige inkopen." Een andere oneens-stemmer snapt de wens om te winkelen niet zo goed. ,,Wat een gezeur. Wil je ziek worden of niet."

Het gaat mensen niet alleen om het kopen, zo blijkt. ,,De sfeer proeven, even de stad in en gelijk een terrasje pakken."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen