Aangeboden door: satos.eu

3 redenen waarom bitcoin naar $15.000 kan stijgen

Foto: Pixabay

Na een diep dal in maart waar een bitcoin slechts $3.600 waard was, hebben we de afgelopen weken de Bitcoin al meerder malen door de magische grens van $10.000 zien breken, een stijging van maarliefst 170% in 3 maanden tijd. Verschillende experts geven aan dat deze koersstijging pas het prille begin is. Dit jaar komen er namelijk verschillende belangrijke factoren bijeen, welke volgens de experts garant staan voor een explosieve koers.

De experts verwachten dat de bitcoin prijs in het derde/vierde kwartaal van 2020 tot $15.000 zal stijgen. De waarde van $10.000 heeft al in het verleden aangetoond een psychologische barrière te zijn. Wanneer deze prijs wordt doorbroken, is er een grote kans op het behalen van de aangegeven $15.000.

Bitcoin halving

Afgelopen maand heeft de derde Bitcoin halving plaatsgevonden. Een proces - wat eens in de vier jaar gebeurt - waarbij de ‘nieuw’ gemaakte bitcoins gehalveerd wordt, waardoor het aanbod op de markt automatisch afneemt, wat zich resulteert in stijgende prijzen. Wanneer we kijken wat er bij de vorige bitcoin halvings gebeurde, bijvoorbeeld in 2016, zien we dat de opvolgende 10 tot 11 maanden na de halving er prijsstijgingen zijn tussen de 1200% en 6000%. Aldus waarom de huidige 170% pas slechts het prille begin kan zijn.

Meer vraag, minder aanbod

De prijs van bitcoin wordt, net als bij goud en zilver, bepaald door vraag en aanbod. Is er meer vraag dan aanbod; meer mensen die bitcoin kopen ? Dan stijgt de prijs. Om die reden is het ook altijd een belangrijke indicator om te kijken wat de verwachtingen de komende periode zijn.

Een crypto-investeerders platform gaf aan dat 88% van de klanten voor bitcoin op zijn platform bestond uit institutionele beleggers, dit vertaalt zich grofweg naar een investering van $443 miljoen. Voorheen werd bitcoin weinig gekocht door institutionele instellingen, door de hoge volatiliteit en wantrouwen. Dit is de laatste tijd omgeslagen, waardoor bitcoin een flinke upswing kan verwachten.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu