Aangeboden door: Veneta

Doe het zelf: de perfecte thuiswerkplek

Foto: Unsplash.com

Door het thuiswerken de afgelopen maanden, wordt het veel meer toegepast in bedrijven. Goede kans dat jij in de toekomst ook veel thuis zal blijven werken. Daarom is het tijd om dat plekje aan de keukentafel naar een hoger niveau te tillen. Maak de perfecte thuiswerkplek!

Werkplek in huis

Het plekje aan de keukentafel heeft de afgelopen maanden prima werk geleverd, maar een eigen plekje waar je echt aan de slag kunt gaan is prettiger. Misschien heb je wel een ruimte in huis over, of kun je een hoekje in de woonkamer vrijmaken voor een bureau. Het belangrijkste is vooral dat het een speciaal werkhoekje wordt. Privé en werk gescheiden houden, dus die eettafel dient voortaan weer gewoon als eettafel.

Goede houding

Het volgende belangrijke punt is jouw werkhouding. Het allerbeste zou zijn als je een sta-zit-tafel aanschaft, maar we begrijpen het goed als deze niet zo mooi staat in jouw interieur. Dan kun je ervoor kiezen om een laptop stand te kopen waardoor jouw laptop op ooghoogte staat. Dan zit je niet voorovergebogen te werken en krijg je minder snel last van je nek en rug. Bestel online nog een los toetsenbord en een ergonomische muis en die krampachtige muishand is binnen no-time verleden tijd!

Lichtinval

Tijdens het werken kan lichtinval van buiten erg vervelend zijn. De oplossing is simpel: ! Gelukkig zijn er verschillende opties wat betreft raamdecoratie. Kies voor shutters als je graag privacy hebt, maar wel wat lichtinval binnen wilt krijgen. Wil je vooral het felle zonlicht tegenhouden? Dan zijn inbetweens gordijnen een goede optie, maar ook duo rolgordijnen zijn dan een fantastische oplossing! Werk jij bijvoorbeeld in je slaapkamer? Maak dan gebruik van inbetweens en verduisterende gordijnen. Dit is namelijk de perfecte combinatie als je privacy wilt in je slaapkamer, maar wel wat lichtinval nodig hebt. En de verduisterende gordijnen houden niet alleen het licht buiten, maar zorgen er ook voor dat zomers’ jouw slaapkamer lekker koel blijft.

Accessoires

Tot slot voeg je wat accessoires toe om er een inspirerende werkplek van te maken. Als je een creatieve baan hebt is een groot magneet- of prikbord een leuk idee. Hierop hang je foto’s en illustraties die jouw brein inspireren. Denk daarnaast na over interieurstijlen zoals autarkisch of feng shui . Een plant of twee, drie in de kamer zorgt ervoor dat je je beter concentreert, want ze filteren de slechte stoffen uit te lucht. Een noise canceling headphone is de laatste accessoire die je nodig hebt waarmee jouw thuiswerkplek perfect wordt!

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu