Aangeboden door: Homan

Homan Battle of the Beds: Hästens vs. Vispring

Homan Slapen

Wist je dat je één derde deel van je leven slapend doorbrengt? Daarom is het belangrijk dat je lekker ligt in een passend bed, zodat je de volgende dag fit wakker wordt. Homan Slapen introduceert Battle of the Beds. We vergelijken twee merken op allerlei aspecten: Hästens en Vispring. Beide worden met de hand gemaakt en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Maar er zijn ook verschillen. Welk merk past bij jou?

Terug in de tijd

Hästens (spreek uit als “Hèstens”) is een beddenfabrikant uit Zweden. Het merk bestaat sinds 1852 en staat bekend om de blauwe ruitjes. Dit unieke design is pas in 1978 tot leven geroepen. Destijds was de blauwe kleur vreemd in vergelijking heersende modekleuren die meer richting warme tonen gingen. Vandaag de dag weten we niet anders. Dan Vispring. Een luxe merk met en klassieke uitstraling. De oorsprong ligt in 1901, in Engeland. Een Engelse ingenieur gaf zijn zieke vrouw een kostbaar cadeau: perfecte nachtrust. Met de hand maakte hij een slaapsysteem met losse pocketveren van staal in zijn matrassen. Comfort en luxe waren geboren en het verhaal van Vispring begint daar.

Paardenhaar of schapenwol

Uniek aan zowel Hästens als Vispring is dat ze alleen werken met natuurlijke materialen. Het verschil? Hästens gebruikt voornamelijk paardenhaar als afdeklaag, Vispring kiest voor een unieke wol soort uit Groot-Brittannië. Paardenhaar ventileert erg goed en is compleet vrij van allergenen. Net als de wol van Vispring. Ook dit materiaal is hypoallergeen, het ademt goed en is tien keer absorberender dan synthetische materialen.

Topmatras: ja of nee?

Een ander verschil tussen de twee is het al dan niet ontbreken van een topmatras. Vispring geeft je direct contact met het matras. Een topper is niet nodig. Hästens maakt zogenaamde continentale bedden. Dit zijn bedden bestaande uit 3 lagen: een boxspring, een matras en een topmatras. De bedden van beide merken hebben trouwens een zeer lange levensduur.

Het oog wil ook wat…

Hästens bedden zijn alleen verkrijgbaar in het bekende ruitjespatroon. Tegenwoordig heb je wel keuze uit verschillende kleuren. Bij Vispring kan je kiezen uit allerlei stoffen en kleuren. De uitstraling van Vispring is over het algemeen klassieker. Hästens heeft ondanks het jarenoude ruitje, een modernere uitstraling. Smaken verschillen!

Veel van de verschillen zijn persoonlijk en waar jij voor gaat, hangt af van jouw voorkeur. Kom eens langs in onze winkels in Haren of in Assen. Ervaar zelf wat bij jou past. We helpen je graag!

Homan slapen Assen
Zeilmakerstraat 14A (slaapboulevard Assen)
9403 VA Assen
tel: 0592 - 87 03 08 

Homan slapen Haren
Rijksstraatweg 167
9752 BE Haren
tel: 050 - 53 44 235

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu