Aangeboden door: Bol360

Online werken kan efficiënter: volg de gratis training

Foto: Archief Bol360

Met een aantal simpele aanpassingen maak je thuiswerken een stuk makkelijker, efficiënter en veiliger. Het Groningse ICT-bedrijf Bol360 geeft hierover tips in de gratis online training die ze de komende donderdagen aanbieden. ,,Online werken biedt veel kansen en mogelijkheden, waar nog lang niet iedereen gebruik van weet te maken”, vertelt Henk Bol, directeur van Bol360.

Vooral mensen die noodgedwongen thuiswerken vanwege de coronamaatregelen lopen hier tegenaan, valt Bol op. ,,Eerder was er voor veel bedrijven geen noodzaak om thuiswerken goed te faciliteren. Sinds de coronacrisis is dat een ander verhaal. Nu worden we platgebeld door bedrijven die thuiswerken zo makkelijk mogelijk willen maken.”

Tips over online werken

Dit bracht Bol360 op het idee om een gratis basistraining over online werken aan te bieden. Voor mensen die nog niet helemaal bekend zijn met online toepassingen en hun kennis willen bijspijkeren. Je leert bijvoorbeeld waar je op moet letten als je online gaat vergaderen. Maar ook hoe de online versies van Word en Excel het heel makkelijk maken om samen met een collega aan een bestand te werken.

Tijdens de cursus wordt er gewerkt met Microsoft Teams. Bol: ,,Via Microsoft Teams kun je niet alleen met vertrouwde programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint blijven werken, maar ook chatten en videobellen. Waar en wanneer je maar wilt.” Een ervaren bedrijfsconsultant van Bol360 legt tijdens het webinar uit hoe je gebruik maakt van de mogelijkheden die Microsoft Teams biedt en geeft eenvoudige tips.

Werkprocessen optimaliseren

Kennis over online werken levert je niet alleen nu maar ook in de toekomst veel op. Het is namelijk nog maar de vraag wanneer en of we terug keren naar de oude situatie, waarin veel mensen tegelijkertijd op kantoor werken. Tot die tijd zijn we aangewezen op online oplossingen. Weten hoe je deze het beste kunt gebruiken, bespaart je een hoop tijd.

Bovendien zorgen de voordelen die aan thuiswerken zitten er straks misschien wel voor dat we niet eens meer anders wíllen. Bol: ,,Wanneer je even iemand in het gezicht wilt kijken tijdens een overleg op afstand, dan biedt videobellen uitkomst. Je bespaart er bovendien enorm veel tijd mee. Stel dat je een uur nodig hebt om van en naar kantoor te komen. Dan is het behoorlijk inefficiënt om daar heen te gaan voor een kort overleg.”

Wanneer werkprocessen veranderen, zoals nu door corona het geval is, dan heb je aan alleen goede techniek niet genoeg. De gebruikers moeten ook weten hoe ze ermee kunnen werken. Bol360 is gespecialiseerd in het optimaliseren van werkprocessen en gebruiksvriendelijke technieken waarmee ze de gebruiker meenemen in het proces. Ze komen voort uit Bol ICT, dat al meer dan dertig jaar bestaat, en delen graag hun kennis en ervaring.

Aanmelden voor de gratis training

Meedoen met de gratis online training van Bol360? Aanmelden kan eenvoudig via www.bol360.nl . Je ontvangt na aanmelding een linkje, waarmee je rechtstreeks kunt deelnemen. Mocht je tijdens de cursus vragen hebben, dan kun je deze via de chat stellen.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu