Aangeboden door: thebagstore.nl

Tassenmode, wat is in, wat is uit?

Foto: Pixabay

‘In de mode kan alles tegenwoordig’ is een veelgehoorde uitspraak. Dat is natuurlijk niet waar. Als het wel waar zou zijn, zouden modeshows geen zin hebben en ontwerpers niet een aantal keer per jaar hun collectie vernieuwen. Er zijn wel degelijk items die trend zijn, waardoor ook klassieke stukken kunnen bestaan. Dat geldt voor kleding en accessoires, en zeker ook voor tassen.

Om met die klassiekers te beginnen: de handtas lijkt zowel een klassieker als een aan mode onderhevig item te zijn. De meest klassieke handtas is de tas die Jackie Kennedy regelmatig droeg. Keurig over haar onderarm. Wie haar voorbeeld volgt, en dat doen vrouwen tot op de dag van vandaag, meet zich een stijlvolle look aan. 

Trendy XXL-tas heeft het niet gehaald

Trend was afgelopen tijd de XXL tas. Daarmee bedoelen we echt XXL. Een tas die in de hand gedragen over de grond zou slepen, maar hoog onder de arm geklemd nog net kon. Ze werden ruimschoots geshowd op de catwalk, met dat verschil dat de modellen er nauwelijks spullen in mee droegen. De tas werd ingedrukt om gedragen te kunnen worden zonder over sjouwen te spreken. In het straatbeeld zag je dat dan ook niet echt terug en deze trend waaide snel over. 

De clutch werd een hit

Daarentegen werd de meest kleine tas, de clutch , wel een hit. Vooral bij avond-tuniekjes staan ze geweldig mooi. Je draagt zo’n kleinood in je hand met je mee en stopt er hoogstens een creditcard, sleutels en een lipstick in. De tas wordt ook wel over de schouder gedragen, mits er een schouderband bij zit, vaak in de vorm van een zilver- of goudkleurige ketting. 

Je hoort erbij met een outdoor-schooltas

Van een hele andere orde zijn de trends als het gaat om schooltassen . Van de klassieke schooltas, die tegenwoordig voor vintage doorgaat, tot aan de hipste rugzak. Momenteel is de outdoor-rugzak weer helemaal je-van-het, van het bekende Zweedse Fjällraven. Een Kipling of Eastpak wordt op dit moment al bijna tot de klassiekers gerekend. 

Kortom; maak zelf een keuze voor wat je mooi vindt en dan kan het zomaar zijn dat je supertrendy bent of juist behoort tot de liefhebbers van klassiek. Per ongeluk of juist bewust.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu