Aangeboden door: SSDinjeMac.nl

Trage iMac? Kies voor een SSD-upgrade

Foto: archief SSDinjeMac.nl

Veel iMac gebruikers kennen het wel, het scherm dat nergens meer op reageert en je muis als draaiend strandballetje. Waarschijnlijk heb je al verschillende dingen geprobeerd waaronder het opschonen van je Mac, maar merk je dat dit eigenlijk helemaal niets helpt. Gelukkig is er een duurzame oplossing die je iMac supersnel maakt én zorgt dat deze ook snel blijft.

Harde schijf vervangen door een SSD

Wanneer een iMac traag presteert is de harde schijf bijna altijd de boosdoener. Zeker bij een veel gebruikte iMac van een jaar of 3 zal je merken dat deze steeds slechter gaat presteren. Dit komt door de roterende platen en bewegende lees- en schrijfkoppen in de harde schijf. Met de jaren treedt de nodige slijtage op, waardoor deze onderdelen steeds minder goed en snel bewegen. Dit is ook de reden waardoor het steeds meer tijd kost voordat de data kan worden gelezen.

Hoe krijg ik mijn iMac weer snel?

Heb je een trage iMac en wil je graag weer een snel exemplaar? Kies dan voor een SSD-upgrade voor je iMac . Deze SSD-schijven bevatten geen bewegende onderdelen, zijn een stuk sneller, energiezuiniger en gaan veel langer mee.

Het maakt niet uit of het nu gaat om een oude of splinternieuwe harde schijf, SSD’s zijn altijd vele malen sneller. “Het komt regelmatig voor dat een SSD maar liefst 15 keer de snelheid haalt van de harde schijf die wordt vervangen”, aldus Anthonie Beuker van SSDinjeMac.nl . Door een SSD-upgrade presteert jouw iMac weer als nieuw.

Hoe gaat een SSD-upgrade in zijn werk?

Het zal je ongetwijfeld al zijn opgevallen dat de iMac een strak design heeft zonder zichtbare schroefjes. Dit komt doordat het scherm van de iMac is vastgeplakt aan de aluminium behuizing. Middels speciaal gereedschap wordt het scherm van de behuizing gehaald en worden alle plakresten verwijderd. Vervolgens wordt de binnenkant stofvrij gemaakt en kan de harde schijf plaats maken voor de SSD. Als alles weer gemonteerd is, wordt tot slot het scherm weer op de originele manier vastgeplakt.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu