Aangeboden door: Enjoy & Meerens

Zonder zadelpijn eropuit in de zomer

FOTO: Enjoy & Meerens

Het mooie weer lonkt. Voor veel mensen is dit reden om al fietsend te genieten in de buitenlucht. Vaak ligt na een lange fietstocht zadelpijn op de loer. Stopzadelpijn heeft een zadel ontworpen dat dit probleem voorkomt: de Enjoy Dynamic Series (Enjoy DS).

Fietsen is een populaire bezigheid in Nederland. Sinds de introductie van de e-bike is het bovendien een heel comfortabele manier om in de buitenlucht te vertoeven. Zeker nu dat de zomer in aantocht is, trekken steeds meer mensen met hun tweewieler de natuur in voor vertier. Het aantal verkochte fietsen is de afgelopen tijd flink toegenomen.

Maar hoe langer je op de fiets of e-bike zit, hoe groter de kans op zadelpijn. Een slapend of tintelend gevoel, pijn in het staartbeen of last van het schaambeen; het zijn veelgehoorde klachten onder fervente fietsers.

Betere doorbloeding

Bij Stopzadelpijn weten ze precies wat de oorzaak is van dergelijke klachten. Het antwoord: slechte doorbloeding. Dit komt door de vorm en de stevigheid van het zadel, die niet altijd passen bij het zitvlak van de gebruiker. Stopzadelpijn heeft daarom een zadel ontworpen dat verkrijgbaar is in verschillende breedtes en past bij de verhoudingen van de bekken, wat de doorbloeding ten goede komt: de Enjoy DS.

De Enjoy-zadels zijn stevig en geven hierdoor voldoende ondersteuning. Ze zijn gemaakt van onder andere Dual density foam, die meer tegendruk biedt naarmate het een hoger gewicht draagt. Het zitgedeelte onder de zitbotjes veren licht mee, zodat er per trapbeweging minder druk op de botjes is. Het zadel heeft een lage neus en een ergonomische verlaging. Dit vermindert de druk op het kruis, stimuleert de zuurstofdoorvoer en zorgt voor ventilatie tijdens het fietsen.

loading  

Maatwerk

Geen mens is helemaal hetzelfde qua bouw en gewicht. Stopzadelpijn maakt het mogelijk om een zadel samen te stellen dat vrijwel letterlijk als gegoten zit. Dat begint met het beantwoorden van enkele vragen over het fietsgedrag op Stopzadelpijn.nl . Daarna stuurt Stopzadelpijn een kartonnen ‘mal’ per post, bedoeld om een afdruk van het zitvlak mee te maken. Stopzadelpijn analyseert de teruggestuurde mal met speciale meetsoftware. Op basis van onder andere het fietsgedrag en de analyse stelt Stopzadelpijn het juiste zadel samen. Het is ook mogelijk om via de site een vrijblijvende, telefonische afspraak aan te vragen. Stopzadelpijn belt dan op het gewenste moment om het fietsgedrag en de exacte oorzaak van het probleem te analyseren. Aan de hand daarvan wordt het zadel samengesteld. Het zadel arriveert vervolgens binnen een week per post, voorzien van een instructie die van de montage van het zadel kinderspel maakt.

Uitgebreid testen

De Enjoy-zadels zijn universeel en passen op elke fiets en e-bike. Een zadel is standaard drie maanden te testen. Toch niet naar wens? Dan krijg je het geld terug. Meer informatie: www.stopzadelpijn.nl. Of neem een kijkje in de showroom van Enjoy & Meerens aan de Zuiderpoort 4 in Lelystad.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu