‘Bier brouwen is geen rocket science’

Thuis een biertje brouwen. Dat kan iedereen. Het nog piepjonge Groningse bedrijfje Brouwbroeders wil bierliefhebbers thuis in de keuken aan het brouwen helpen.

Pan
Op het gasfornuis in de keuken van Eelke Dijkstra (28) staat een flinke pan met moutbeslag op het vuur. De pan is voor Dijkstra en Dirk Blaauw (25) en Martijn Wouters (28) hetzelfde als een grote koperen brouwketel van een professionele bierbrouwerij. ,,Daar gaat het er heel anders aan toe”, zegt Blaauw. ,,In wezen zijn de stappen hier hetzelfde”, reageert Dijkstra. ,,In de brouwketels zitten van die automatische roerdingen, we gebruiken een pollepel”, ziet Blaauw in ieder geval één verschil.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.