Abel van Santen: Afscheid nemen gaat zomaar niet

Je wilt stoppen als bestuurslid bij een vereniging, maar het lukt maar niet om vervanging te regelen. Wat moet je dan? De 75-jarige Abel van Santen uit Emmen weet als geen ander hoe lastig het dan wordt om afscheid te nemen.

Abel van Santen was nooit turner of gymnast. Toch was hij de afgelopen decennia goud waard voor de turn- en gymnastieksport. Van Santen is al sinds 1977 voorzitter van de Gym- en Turnvereniging Emmen en een deel van clubs waar deze vereniging uit voort is gekomen. Hij deed het altijd met plezier, maar toch wilde hij graag medio dit jaar stoppen. ,,Als je 75 jaar bent, heb je het grootste deel van je leven achter de rug. Ik vond dat ik meer tijd vrij moest gaan maken voor andere dingen. Mijn vrouw en ik zijn nu nog gezond en kunnen nog van alles ondernemen. Bovendien, je moet ook een keer afscheid nemen.''

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.