Column Daniël Lohues: Vak

De keuken was al opgeruimd. Het was niet druk geweest in het restaurant die dag. Ze snapten er niks van. Normaal was er altijd wel wat te doen. Maar de laatste dagen bijna niks.

Toen kwam er opeens een luxe touringcar vol grote kerels voorrijden. Ze wilden wat eten. Of dat nog kon. De gastvrouw zei dat ze van harte welkom waren en wees ze naar de tafels. Ze deelde menukaarten uit en nam de bestellingen op. De achtergrondmuziek ging aan en grote bladen bier en fris vonden hun weg naar de dorstige kelen. De koks gooiden de pannen op het vuur en begonnen gespannen maar opgewekt aan het bereiden van vijftig warme maaltijden. Anderhalf uur later reed de bus vol tevreden mensen verder. Het personeel van het restaurant zette er nog even de schouders onder om de boel op te ruimen. Toen het klaar was, dronken ze tevreden een groot glas bier.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.