Commentaar: Waakhond gevraagd

Nog maar net begonnen dreigt de ombouw van de zuidelijke ringweg in Groningen al een financieel debacle te worden. Aannemer Combinatie Herepoort heeft hard aan de bel getrokken.

De ondertunneling van de belangrijkste verkeersader in de provincie Groningen en alles wat daar verder bij komt kijken, is met twee jaar vertraagd. Langer dan gepland werken aan een project gaat heel veel extra geld kosten. Provincie en aannemer willen doen geloven dat de vertraging vooral te wijten is aan een gebrek aan goed personeel. Door de aantrekkende economie zijn vaklieden schaars. Maar iedere leek met wat boerenverstand voelt aan dat er veel meer aan de hand moet zijn. Alleen de manier al waarop het slechte nieuws in het persbericht werd gepresenteerd: een zomerstremming voor het verkeer met achteloos de mededeling dat hierdoor de de vertraging geen drie maar twee jaar is. Zo van: alles onder controle, ga maar weer rustig slapen.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.