De Klimop: school met drie leerlingen

De openbare basisschool in Gees kreeg de naam De Klimop na een fusie met de openbare basisschool in Zwinderen. Daarvoor heette de school in Gees OLS (Openbare Lagere School) 1958, naar het jaar waarin het huidige schoolgebouw in gebruik werd genomen. Later, toen de kleuterschool erbij kwam, is dit gebouw uitgebreid. Het openbaar onderwijs in Gees begon ooit in een pand aan de Dorpsstraat.

‘Wat het voordeel is van zo’n kleine school? De 12-jarige Mira hoeft er niet lang over na te denken. ,,Het is lekker rustig. En daardoor kun je hier goed werken.’’ Klasgenote Emma (11) knikt. ,,Het is niet zo moeilijk om je hier goed te concentreren.’’ Twan (11) denkt aan een praktisch voordeel. ,,Als je iets wilt doen, is het ook zo geregeld. Een tijdje geleden zijn we naar Kamp Westerbork geweest. Daarvoor hoefde de school geen bus te regelen ofzo. We stapten met z’n allen in de auto en reden er naar toe. Klaar!’’

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven