Directeur SBO De Catamaran Emmen met pensioen

Ruim 43 jaar heeft Jan Kalter zich ingezet voor het speciale onderwijs, de laatste 11 jaar als directeur van SBO De Catamaran. Binnenkort gaat hij met pensioen.

In het voorbijgaan op de gang geeft een leerling directeur Jan Kalter van SBO De Catamaran een welgemeend schouderklopje. ,,Ik ga je straks wel missen, hoor'', roept hij de verraste onderwijsman na, voordat hij in een trapgat verdwijnt. Het moment illustreert maar weer de band die hij heeft met de school voor speciaal basisonderwijs. Ruim 43 jaar heeft de 65-jarige Kalter zich ingezet voor het speciale onderwijs binnen Zuidoost-Drenthe en Noord-Overijssel. Maar het is mooi geweest. Op 27 januari gaat hij na ruim elf jaar De Catamaran met pensioen en geeft hij het stokje door aan Eddie Zinnemers. In deze bewogen periode overzag hij de nieuwbouw van een gloednieuw schoolgebouw aan de Wendeling en de lancering van het innovatieve onderwijsconcept De Andere Basisschool. ,,Met de totstandkoming van beide initiatieven is voor mij persoonlijk een droom uitgekomen. Apetrots ben ik op het team, omdat we de nieuwe leermethode met elkaar vorm hebben gegeven.''

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.