Eerst kwam het geluid, toen het licht

De Amerikaanse fysicus David Reitze komt naar Groningen om de ontdekking van zwaartekrachtgolven toe te lichten. Het is een doorbraak in het heelal-onderzoek, zegt hoogleraar theoretische natuurkunde Eric Bergshoeff.

David Reitze bracht twee weken geleden een spectaculaire wetenschappelijke ontdekking naar buiten. Voor het eerst heeft zijn onderzoeksteam een signaal opgevangen van zwaartekrachtgolven. Een vondst die opnieuw een tastbaar bewijs oplevert voor de algemene relativiteitstheorie (1915) van Albert Einstein. Verrassend genoeg komt de Amerikaanse fysicus donderdag naar Groningen. Volgens Eric Bergs-hoeff, hoogleraar theoretische natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, is dat ‘best bijzonder'. ,,Hij is toch de man van ‘We did it!'. Het is ook een eerbetoon aan de RUG, waar gerelateerd onderzoek wordt gedaan.''

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.