FC Emmen is hard toe aan succesje op eigen bodem

Na drie thuisnederlagen op rij snakt FC Emmen naar een succes op eigen bodem. Trainer Marcel Keizer hoopt de honger naar een zege in de JENS Vesting te stillen tegen FC Den Bosch.

Meer spektakel in thuiswedstrijden noemde FC Emmen-directeur Wim Beekman tijdens zijn nieuwjaarsrede als één van de speerpunten voor 2016. Maar zelfs als er vrijdagavond op een lelijke manier drie punten achterblijven op De Meerdijk, is de aanhang van de Drentse profclub vermoedelijk al tevreden. In eigen huis is het publiek de laatste maand bepaald niet verwend met achtereenvolgens een 3-2 nederlaag tegen MVV Maastricht, een 4-1 zeperd tegen VVV Venlo en de 2-0 nederlaag tegen FC Oss van vorige week vrijdag. Maandag volgde met een 2-0 zege herstel in Dordrecht, maar toch: het eigen volk wil ook wel eens wat zien.

4-3-3
Dat moet dan vanavond gebeuren tegen FC Den Bosch. Opvallend genoeg lijkt Keizer niet te kiezen voor de winnende elf die tegen FC Dordrecht zo succesvol waren. De formatie wordt zelfs op meerdere posities gewijzigd en de trainer keert terug van het 4-4-2-systeem met een vrije rol voor Boy Deul naar 4-3-3 met de vaste vleugelbezetting in de personen van Erixon Danso en de weer fitte Raymond Gyasi.

Slachtoffer
Slachtoffer is onder meer de jonge Emmenaar Danny Bouws, die maandagavond zo verdienstelijk debuteerde in het betaald voetbal. Keizer kiest centraal achterin voor de routine van de van een zware blessure herstelde Marcel Seip. Dat kost Bouws indirect zijn plek, want Derre Kwee schuift door naar de positie van rechtsachter en Tim Siekman wordt op linksback geposteerd.

,,Ik heb, nu de ziekenboeg langzaam maar zeker leeg stroomt, de beschikking over zestien, zeventien man die allemaal in de basis kunnen spelen'', legt Keizer zijn keuzes uit. ,,De concurrentie die daardoor ontstaat is goed, maar het betekent ook dat ik soms moeilijke keuzes moet maken. Ik ga er vanuit dat Bouws zijn kansen dit seizoen nog wel krijgt. Ik breng Seip terug omdat ik vind dat we zijn felheid, agressiviteit en ervaring een paar wedstrijden hebben gemist.''

Kolder
Ook Jurjan Mannes lijkt na een reeks wedstrijden in de basis zijn plek op het middenveld kwijt te zijn. In de punt van de aanval mag good old Marnix Kolder weer als aanspeelpunt fungeren ten koste van Rick ten Voorde, die maandag wel tekende voor de 0-2 in Dordrecht. ,,Ondanks dat ik lastige knopen moet doorhakken, ben ik toch vooral blij met de fitte selectie die ik tot mijn beschikking heb'', verklaart Keizer. ,,Was dat het hele seizoen het geval geweest, dan weet ik zeker dat we meer punten hadden gehad dan nu het geval is. Voor de club is het dus alleen maar goed.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.