Garnalen brengen ook buiten winter welvaart

Afgelopen weekend vond in Appingedam en Zoutkamp Lutje Winterwelvaart plaats. Opmaat voor de grote Winterwelvaart, aanstaand weekend in Stad. De garnalenvissers van Zoutkamp brachten er hun verhaal voor het voetlicht.

De combinatie van kerstmarkt en historische schepen, wat Winterwelvaart is, is een gouden greep. Het best genoten in nachtelijk duister, wanneer de open vuren en de lichtjes tot hun recht komen. Ideaal met een dun laagje sneeuw en lichte vorst. Wind en regen zijn funest, bleek zaterdag in Zoutkamp. In de kajuiten van de boten was het met een verhaal van de vissers goed schuilen. Het is de garnalenvisserij die in Zoutkamp welvaart brengt. ,,De garnalen zijn ons goud en de garnalenvisserij is van economisch belang voor Zoutkamp en de regio'', zegt garnalenvisser Johan Rispens (46). Samen met andere Zoutkamper garnalenvissers nodigde hij afgelopen weekend bezoekers van Winterwelvaart uit op zijn boot, de ZK18, om een ‘eerlijk en transparant verhaal' over de garnalenvisserij op het Wad te vertellen.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.