Gebroeders Mulder fluitend naar de top

Siemen en Christian Mulder dromen van een fonkelende carrière als scheidsrechter. De broers uit Uithuizen zijn goed op weg. Siemen is het verst. Hij fluit al wedstrijden in de eredivisie.

,,Het voetbal is de laatste jaren een stuk sneller geworden'', oordeelt Siemen Mulder. ,,Van een scheidsrechter wordt verwacht dat als de bal aan de ene kant van het veld is dat hij daar is om de juiste beslissing te nemen. En als de bal even later aan de andere kant is dat hij ook dáár weer is om de juiste beslissing te nemen. Het is sprinten en stilstaan, voortdurend interval. Je moet topfit zijn om in het betaald voetbal goed te kunnen presteren. Ik zit een aantal dagen per week in de sportschool, doe aan looptraining en kijk op tv ook nog vaak een paar wedstrijden live. Dat hoort ook bij het vak. Twintig tot 25 uur per week staan bij mij in het teken van de scheidsrechterij en er zijn ook wel weken bij dat ik dertig tot 35 uur per week bezig ben met het fluiten. Als scheidsrechter doe je ook aan topsport.''

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.