Ground control to Woldendorp

Als we Tony Visconti mogen geloven, is er niets mis met de gezondheid van David Bowie. De bevriende producer schijnt als stem op aarde te fungeren voor de superster die al meer dan tien jaar geen interview heeft gegeven. Wij vroegen noordelijke muzikanten naar hun connectie met Bowie.

Bert Hadders (53), streektaalzanger, Groningen

,,Het zal in 1972 zijn geweest dat ik vanuit Tweede Exloërmond naar Musselkanaal fietste. Daar kocht ik mijn eerste singletje, The Jean Genie. Ik denk dat ik Bowie daarvoor in Toppop had zien optreden met dat ooglapje en dat rooie haar. Hij zag eruit als een piraat, dat vond ik zo cool! Bij Let's dance ben ik afgehaakt. Het was alsof ik het trucje een beetje had doorgeprikt, het raakte me niet meer zo. Hunky dory, Ziggy Stardust, Station to station en vooral Low vind ik heel mooi. Die staan nog overeind na al die jaren. Wat mij betreft hoort hij echt tot de allergrootsten. Wat hem zo goed maakt, is dat hij als intellectueel rock-'n-roll met andere inspiratiebronnen combineert. Dat maakt het interessant, ook voor niet-pubers.”

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.