Harry en Harris: allebei net geen kampioen

De één werd op zijn 27ste nog international in de zaal. De ander groeide bij FC Groningen uit tot een legendarische spits. En beiden werden op een haar na landskampioen. Zondag staan de cultspitsen Harry Zwiers en Harris Huizingh als trainer tegenover elkaar bij het tweede-klasseduel tussen Roden en Valthermond.

Wat het uiterlijk betreft, zijn er weinig gelijkenissen tussen Harry Zwiers (47) en Harris Huizingh (52). Veel verschillender kun je ze niet krijgen. Ook qua karakter niet. Terapeler Huizingh is de rustige plattelandsjongen, die ‘doe maar normaal' bijna op het voorhoofd gekerfd heeft staan en nog steeds eenmaal in de week zit te vissen. Tien jaar terug behoorde hij zelfs tot de nationale vistop. Zwiers is meer de getapte stadsjongen, nog altijd in voor een geintje. Maar tegelijkertijd zijn ze allebei zo Gronings en nuchter als de pest.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.