Historische ijsregen werd furie

Het Noorden is in de ban van de ijzel, die voor veel overlast zorgt. De geschiedenis herhaalt zich, maar wel in een mildere vorm. Terugblik op een bizar natuurverschijnsel.

Harde, droge knallen. Bossen, lanen en parken weergalmen ervan; zonder ophouden. Is dit een batterij veldartillerie die een levendig vuur onderhoudt op vijandelijke stellingen? Je zou het denken, maar de werkelijkheid is anders: met elke knal komt een dikke tak, topzwaar van de ijzel, uit een boomkruin naar beneden gezeild. Een wandeling door het bos is adembenemend vanwege het bizarre natuurgeweld, maar ook doodeng, om niet te zeggen levensgevaarlijk. Noord-Nederland is overrompeld door een ijsregen die volgens een krantenkop het beste vergeleken kan worden met een furie. En nee: dat was niet dinsdag, maar krap 29 jaar geleden al, op maandag 2 maart 1987 om precies te zijn.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.