'Ieder nummer moet een klein drama zijn'

Wende Snijders gaat opnieuw op tournee met Amsterdam Sinfonietta. Deze keer met een programma waarin ze met haar liedjes een verhaal vertelt. Een verhaal over romantische liefde. Gegoten in alle liedgenres die ze tot nu toe heeft beoefend.

Voor de tweede keer gaat Amsterdam Sinfonietta op tournee met Wende. In 2010 koos het hoofdstedelijke strijkersensemble dat jaarlijks een maand lang de klassieke grenzen overschrijdt ook al eens voor een samenwerking met de nu 37-jarige zangeres.,,Dat beviel destijds zo goed dat we het nog eens wilden doen,'' vertelt Wende op één van die als voorjaar aanvoelende dagen tussen kerst en oudjaar. ,,Maar de vorige keer was het een beetje een ‘verkleedfeest' waarbij ik veel bezig was met ontdekken hoe ik de ruimte kon gebruiken, terwijl we ditmaal veel meer de intimiteit opzoeken. In 2010 was mijn eigen band er ook nog bij, terwijl het ditmaal echt het orkest en ikzelf zijn.''

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.