Inspiratieloos DOS snakt naar het einde van het handbalseizoen

Het zwak en inspiratieloos spelende Schuler Afbouwgroep DOS was tegen Quintus kansloos. De formatie uit Emmer-Compascuum verloor met ruime cijfers: 15-34.

Lag het aan de instelling? Of was het gewoon een off-day, zoals ieder team die eens per seizoen heeft? Trainer Rob Fiege zocht naar een verklaring voor de wanprestatie die zijn team leverde in sporthal De Klabbe. De Drentse handbalsters hadden in de kampioenspoule geen schijn van kans tegen Quintus. De tegenstander uit Kwinstheul hoefde zaterdagavond niet eens alles te geven om de thuisploeg een handballesje te leren.

'We speelden zonder bezieling'
,,Het was gewoon helemaal niks’’, zei de zwaar teleurgestelde Fiege. ,,Afgelopen week ging het op de training best aardig, maar het lijkt wel alsof ik nu naar een ander team heb zitten kijken. We speelden zonder bezieling.’’

De wedstrijd was amper begonnen toen DOS al tegen een 1-6 achterstand aankeek. De zes tegengoals die vielen, kwamen op bijna identieke wijze tot stand: DOS viel aan, maar door slordige afspeelfouten kon Quintus telkens snelle break-outs plaatsen. De gasten hadden slechts één of twee passes nodig om vrij voor keepster Mandy Hoogenboom te verschijnen. En de DOS-speelsters? Die huppelden er plichtmatig achteraan.

Op 24 maart maakten de sponsors en het bestuur bekend te stoppen met tophandbal in Emmer-Compascuum. Sindsdien weten de handbalsters van het eerste vrouwenteam dat hun toekomst niet bij DOS ligt en dat het huidige seizoen nergens meer om gaat. Fiege: ,,Het is droevig dat we met zo’n wedstrijd afscheid moeten nemen. Dit verdient de club niet.’’

Vrijwel niets lukte
Bij een 1-6 achterstand probeerde de coach met een time-out zijn speelsters nog scherp te krijgen. Het mocht echter niet baten. Na zestien minuten handballen trof DOS pas voor de tweede keer het doel (2-8). Bij rust was de wedstrijd al beslist: 6-15.

Ook in de tweede helft lukte vrijwel niets. De opbouw was traag, schoten werden eenvoudig geblokt en de technische fouten volgden elkaar in hoog tempo op. Met tientallen break-outs kon Quintus, de nummer twee van de reguliere competitie in de eredivisie, steeds verder uitlopen. Pas in de slotfase deed DOS door enkele scores van Roxanne Bovenberg nog wat terug.

De 15-34 eindstand was nogal pijnlijk. Annika Noordink, die na een rugblessure weer terugkeerde in het team, wijt de nederlaag aan de instelling. ,,Van tevoren weet je dat Quintus de break-out gaat lopen. Toch kregen we in de eerste twintig minuten vijftien break-outs tegen. Teruglopen kan altijd, maar dat deden we niet goed.’’

Volgend seizoen
De middenopbouwster kwam dit seizoen door haar blessure nauwelijks in actie. Toch is ze gewild bij de andere eredivisieclubs. Er zijn gesprekken gaande, onder andere met E & O. ,,Mijn droom is om in het buitenland te handballen, maar ik ben afhankelijk van de clubs die zich melden’’, zei ze. ,,Als het buitenland niet lukt, is E & O een goede optie. Ik heb daar meerdere gesprekken gehad en we zijn al redelijk ver.’’

Fiege weet nog niet of hij volgend seizoen een team traint. ,,Als ik wil, kom ik wel ergens aan de bak. Ik ga eerst eens kijken waar deze speelsters gaan handballen en daarna beslis ik wel of ik ergens nog wat ga doen’’, aldus de coach.

Door de nederlaag tegen Quintus eindigt DOS als derde en laatste in de kampioenspoule met V&L en Quintus. De Drenten gaan met Venlo, de nummer drie in de andere kampioenspoule, uitmaken wie het seizoen als nummer vijf afsluit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.