Klok telt af voor vervangen asbestdaken

Asbest blijkt nog schadelijker dan we al wisten. Uiterlijk 2024 moeten alle asbestdaken in Nederland daarom zijn vervangen. Een mega-operatie. De klok telt af. Henk Kremer uit Nieuwlande wilde niet tot het laatste moment wachten.

Het is uiteindelijk de verzekeringsman geweest die Henk Kremer vorig jaar zomer wakker schudde. ,,Univé komt eens in de zo veel jaar langs om de opstalverzekering nog eens met je door te nemen. Dan loop je samen ook even om het huis heen." Het was de inwoner van Nieuwlande eerder zelf nog niet opgevallen, maar inderdaad: het dak van de loods achter zijn huis aan de Brugstraat begon wit uit te slaan. ,,Dat is kennelijk een teken dat het zijn beste tijd heeft gehad. Het lag er ook al op sinds de bouw van de loods, in 1969. En die golfplaten waren van asbest, dat wist ik wél. Die man vertelde dat het dak niet alleen aan vervanging toe was maar dat het sowieso na 1 januari 2014 niet meer verzekerd zou zijn. Omdat het van asbest is. Over acht jaar zijn die daken verboden en moeten ze overal zijn vernieuwd."

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.