Kraantje Pappie bouwt uitverkochte Oosterpoort om tot feesttent

Als eerste Groningse popartiest verkocht Kraantje Pappie de grote zaal van De Oosterpoort uit. En de 31-jarige rapper bouwde de ,,bitch” vrijdagavond om tot een feesttent. Als klap op de vuurpijl kondigde hij aan op 20 december terug te komen met een nieuwe show.

Het is bijna negen uur, showtijd. Moeder Joyce zit al op haar gereserveerde plek op de tribune, maar zus Rowena moet nog even zorgen dat ook vader Cor naar binnen wordt geloodst. Het is duidelijk, Alex van der Zouwen alias Kraantje Pappie speelt vandaag een thuiswedstrijd in 050 en dat zorgt toch voor een speciaal tintje. Daar bij komt dat de rapper binnen zeven dagen De Oosterpoort op eigen kracht uitverkocht en dat kan geen enkele andere Groningse popact hem nazeggen. Ja goed, ook Noisia lukt het, maar de producers van elektronische beats krijgen daarbij hulp van andere artiesten tijdens hun festival Noisia Invites (op koningsavond, 26 april). Zij zijn niet toevallig ook de mannen die als Nightwatch verantwoordelijk zijn voor veel van Kraantje Pappies muziek die flirt met grime en dubstep. 

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.