Manuel Kremer aan basis van wonderbaarlijke comeback Hurry-Up

ZWARTEMEER Toen de rook na de met 23-22 gewonnen thriller tegen Aalsmeer was opgetrokken, restte er maar één vraag: hadden de handballers van JMS Hurry-Up in de rust een bezoekje gehad van een Gallische druïde die een ketel met toverdrank voor ze had gebrouwen

De eerste en de tweede helft waren zaterdagavond in de eigen Concrete People Arena een verschil van dag en nacht. Vóór rust lukte er vrijwel niets bij de ploeg van Joop Fiege, die de kampioenspoule goed was begonnen met een kleine nederlaag en twee overwinningen. Tegen Aalsmeer leken de Zwartemeerders in de eerste helft in niks op de ploeg die twee weken eerder in eigen huis met ruim verschil van Volendam won.

Magere eerste helft
Ze liepen direct achter de feiten aan. Na acht minuten stond het 5-2 voor de gasten en vroeg Fiege z’n eerste time-out. Het hielp allemaal niets. Ook een paar wissels zetten geen zoden aan de dijk. Ze kwamen in aanvallend opzicht niet door de Aalsmeerse muur heen. Het spel was slordig en de schoten niet zuiver. Zowel Tommie Falke als Bart Mik misten een strafworp.

Dat zei eigenlijk al genoeg: Hurry-Up leek een collectieve off-day te hebben. Eigenlijk onttrok alleen de in een blakende vorm verkerende doelman Manuel Kremer zich aan de malaise, met een 6-11 ruststand als gevolg. ,,De dekking stond nog wel goed voor rust, maar de schoten vielen gewoon niet. We waren zoekende’’, zei aanvoerder Ronald Suelmann over de dramatische eerste helft.

Na rust was het een heel ander verhaal. Nog niet meteen. Er werd in het begin nog volop gevloekt en getierd door de Drenten. Manuel Kremer sloeg z’n eigen doelpaal bijna dwars doormidden na weer een tegentreffer. Aalsmeer liep uit naar 15-8 en leek op weg naar een comfortabele overwinning.

Mysterieuze krachten
Maar toen gebeurde het: uit het niets begon het te lopen bij Hurry-Up. Puntje voor puntje slopen ze dichterbij. Ineens vielen de schoten wél. Ineens scoorde Hurry-Up wél weer uit de razendsnelle breaks. Ineens was er geen lullig balverlies meer aan oranjezwarte kant, maar leverden de gasten de bal soms kinderlijk eenvoudig in. Het geloof was helemaal terug. De mysterieuze krachten die sport zo mooi maken – of was het toch die toverdrank in de rust?

Waarschijnlijk niet, getuige de woorden van Suelmann. ,,We hebben in de pauze gewoon tegen elkaar gezegd dat we rustig moesten blijven. Het zou vanzelf wel komen.’’

En dat vertrouwen in eigen kunnen betaalde zich uit. Een 19-15 achterstand werd op indrukwekkende wijze omgebogen in een 21-19 voorsprong. De ene goal was nog fraaier dan de ander. Het hoogtepunt was een snelle aanval over veel schijven die door Bart Mik werd afgerond met een subtiel lobje. Suelmann toonde zich een ware leider door de stand gelijk te trekken en de 20-19 voor z’n rekening te nemen.

Spannende slotfase
Die voorsprong stond Hurry-Up niet meer af, ook omdat Kremer nog maar weer eens bewees in de vorm van z’n leven te verkeren. In de slotseconde redde hij op 23-22 fraai en was de overwinning een feit.

De schor geschreeuwde Suelmann kon het nauwelijks bevatten. ,,We voelden dat het erin zat na rust. Het publiek ging erachter staan. Dan kun je eigenlijk niet meer verliezen. Zo voel je dat. En dan die slotseconden... Mooi man!’’, besloot hij.

Zeker ‘mooi man’, want hij weet ook dat Hurry-Up uitstekend op koers ligt voor een plek bij de eerste zes, die recht geeft op deelname aan de prestigieuze BeNeLeague komend seizoen. En misschien zit er nog wel meer in voor de ploeg uit Zwartemeer. Aan de veerkracht zal het in ieder geval niet liggen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.