'Mijn vrouw verdween en dook op in Koeweit'

Van de een op andere dag verdween de Gambiaanse vrouw van Assenaar Theo Edens (54) uit hun woonplaats Bijilo, aan de westkust van Gambia. Een paar weken later belde ze hem ineens, vanuit Koeweit, smekend of hij haar wilde ophalen.

Afgelopen juli: Aisha is spoorloos. Ze zou een week op familiebezoek gaan in een dorp bij de grens met Senegal; slechts een uur rijden van Bijilo. Bij familie langsgaan is niet ongewoon na de ramadan en Theo Edens had dan ook geen enkel vermoeden dat er iets mis zou gaan. ,,Na een week vond ik het toch wel lang duren. Ik kon haar niet bellen, want het dorp heeft geen elektriciteit en haar mobiel was leeg. Dus ik ben naar haar ouders gegaan om te vragen of zij wisten waar ze was.”, vertelt Theo. Maar haar vader en stiefmoeder wisten het niet en ook rondvraag bij vriendinnen bood geen soelaas. ,,Toen ben ik naar het dorp van haar familie gereisd en heb iedereen gevraagd of ze haar hadden gezien. Ze wisten van niets: ze is waarschijnlijk nooit in het dorp aangekomen.”

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.