Parkeren voor invaliden een beproeving

Houders van een invalidenparkeerkaart voelen zich vaak buitenspel gezet. Parkeren in Drentse binnensteden is een crime voor mensen die slecht ter been dan wel aan de rolstoel gekluisterd zijn.

Dezelfde invalide die in Hoogeveen en Meppel is gevrijwaard voor betalen van parkeergeld, moet in Emmen en Assen aan de meter het normale tarief betalen. Als hij of zij er al in slaagt een plekje te vinden op een invalidenparkeerplaats. Want dat laatste is bepaald geen zekerheid. Vooral op drukke winkeltijden hebben invaliden meer dan eens het nakijken. Enerzijds omdat er weinig plek is, anderzijds omdat menig valide bestuurder er niet voor schroomt zijn vehikel te stallen op een plek die is voorbehouden aan houders van een invalidenparkeerkaart. De invalide bestuurder rest in dat geval niets anders dan een plekje te zoeken op een reguliere parkeerplaats.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.