Pretparkbouwer met helikopter vs. hoogopgeleide autodeler

De één reist per helikopter, de ander heeft zelf niet eens een auto. Pretparkbouwer Hennie van der Most (65) en oprichter Pascal Ontijd (34) van autodeelplatform SnappCar leven in totaal andere werelden. Een gesprek over ondernemen met de koning van het provinciale volksvermaak en de Utrechtse profeet van de deeleconomie.

Het is niet makkelijk om twee drukbezette ondernemers vlak voor de feestdagen bij elkaar te krijgen. Op een centrale plek afspreken, in Utrecht, is geen optie: daar kan Hennie van der Most zijn helikopter niet parkeren. Dus wordt het zijn bedrijventerrein in Rotterdam Charlois, maar daar kan Pascal Ontijd weer niet met het openbaar vervoer komen. Hij is aangewezen op een lift vanaf het Centraal Station. Hier aan de oever van de Maas bouwt Van der Most een oude afvalfabriek om tot pretpark. De locatie is prachtig, met uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van de havenstad. Maar er is nog wel enige fantasie nodig om hier een rondzwiepend reuzenrad voor ogen te zien. Hetzelfde geldt voor de zwevende restaurants en de 600 meter lange glijbaan, die nu nog louter op de bouwtekeningen staan.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.