Roden bezorgt Noordster nieuwe deceptie

Roden won zondag volledig verdiend met 4-0 van Noordster. De ploeg van trainer Harrie Zwiers troefde vooral voor rust de gastheren volledig af. Uit de laatste zes duels heeft Noordster slechts vijf punten gepakt en is de titel bijna uitzicht.

Een veel feller Roden was  in de eerste minuten veel te sterk voor een afwachtend Noordster. Vooral spits René de Vries was een grote plaaggeest voor de defensie van de thuisploeg. Al na vier minuten torende hij hoog boven iedereen uit, waarna zijn kopbal ook Noordster-doelman Kenny Koning te machtig was.

Koning hield kort daarop zijn ploeg in de wedstrijd, door de strafschop van Rutger van de Laan te keren en ook de rebound van De Vries tegen te houden. Maar na een klein half uur was de geroutineerde doelman wel kansloos bij de inzet van opnieuw De Vries. De lange spits ontdeed zich op de middenlijn hardhandig van een verdediger, waarna hij ongehinderd door mocht lopen richting het strafschopgebied, om in de korte hoek te scoren.

Roden blijft gemakkelijk op de been

Noordster kon daar aanvallend lange tijd bitter weinig tegenover stellen. Als het al eens gevaarlijk werd, was daar meestal linkermiddenvelder Christian Drent bij betrokken. Voor de rest gokte de ploeg met lange ballen vooral op het duo Mark Wever en Kees Dun.

Maar bij het anders zo trefzekere duo ging veel mis. Zo wist Dun op slag van rust niet, een gemakkelijk gegeven, strafschop achter Roden-doelman Rutger Beuzenberg te krijgen en zijn ploeg terug in de wedstrijd te helpen. Na de pauze zette Noordster de gasten uit Roden wel vast op eigen helft, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Te veel ging door het midden, waardoor Roden gemakkelijk op de been bleef.

'Dikverdiende zege'

De beste kansen waren zelfs voor de bezoekers. Robin van der Tuin liet tot twee keer na, oog en oog met Koning, om de wedstrijd te beslissen. Noordster bleef daardoor hopen en ging met steeds meer mensen voorin lopen. Pas in de laatste minuten wist Roden nog twee keer van de geboden ruimte te profiteren.

,,Dit was een dikverdiende zege’’, zei Roden-trainer Harry Zwiers. ,,Ik moet mijn jonge ploeg de complimenten geven. We hadden het alleen al voor rust moeten beslissen. Na de pauze werden we wat zenuwachtig. We staan er goed voor. Het is nu zaak de tweede periodetitel te winnen en misschien nog een kleine aanval op de koppositie in te zetten.’’

Noordster-Roden 0-4

Scoreverloop: 4. De Vries 0-1, 28. De Vries 0-2, 85. Roede 0-3, 88. De Vries 0-4.

Gele kaart: Dussel, De Vries (Roden).

Scheidsrechter: Jansen.

Toeschouwers: 150.

Noordster: Koning; Boneschansker (51. Horlings), Lange (77. Yousif), Veld en Abbas (88. Meijerhof); Jager, Paans, Davids en Drent; Wever en Dun.

Roden: Beuzenberg; Jager, Darwinkel, Van de Velde en Ahlers; Bos, Dussel, Van Santen (67. Ter Arkel) en Van der Laan; Van der Tuin (69. Idema) en De Vries.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.